ΛΕΞΗtanil


Υπεύθυνος έκδοσης του ΛΕΞΗτανίλ είναι ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, συγγραφέας, αναπληρωτής καθηγητής και επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την αρχισυνταξία και επιμέλεια της ύλης έχει αναλάβει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και μεταπτυχιακός φοιτητής Βασίλης Ρούβαλης. Την προγραμματισμό και την τεχνική υποστήριξη του περιοδικού επιμελείται ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος (www.wecom.gr). 

Το περιοδικό κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο ανά τετράμηνο. Τα παλαιότερα, τέσσερα έντυπα τεύχη του περιοδικού (έτη: 2009-2013) αναμένεται να παρουσιαστούν ψηφιοποιημένα σε εύθετο χρόνο. Η προηγούμενη ηλεκτρονική έκδοση, σε διαφορετική πλατφόρμα και με άλλη συντακτική ομάδα, κυκλοφόρησε το 2015, η οποία εμφανίζεται εδώ στον σχετικό σύνδεσμο ("Παλιά Έκδοση"). 

Στη συντακτική ομάδα συμμετέχουν φοιτητές από το πρώτο και το δεύτερο έτος σπουδών (2015 και 2016), από την κατεύθυνση τόσο της συγγραφής όσο και της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να καλυφθεί όλο το φάσμα της δημιουργικής συνθήκης που εξυφαίνεται στη Φλώρινα, με τόσα πολλά και απτά αποτελέσματα στον κόσμο του ελληνικού βιβλίου. Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, αναμένεται ο εμπλουτισμός και η ανανέωση των συμμετεχόντων στην προετοιμασία και κυκλοφορία των επόμενων τευχών. Πρόκειται για τους: Άννα Βακάλη, Γιώργο Γεωργιάδη, Γιώργο Γεωργούλα, Δημήτρη Γιόλδαση, Ασημίνα Δεμερούτη, Μαρία Κούζογλου, Αντώνη Μπουρμά, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Καλλιόπη Πασιά, Αλεξάνδρα Πιπλικάτση, Γιώργο Σπυράκη, Βασιλική Στρώλη, Μαρία Φουτζιτζή, Πένυ Φυλακτάκη. Από το τρίτο τεύχος, και στο εξής (2016-2017), στη συντακτική ομάδα συμμετέχουν επιπλέον οι πρωτοετείς (2016-2017) φοιτητές: Φανή Κεχαγιά, Μάρτζη Κοντέσσα, Ιωάννα Λιζάρδου, Μαριάννα Μανιάτη, Δημήτρης Νάσκος, Λίζι Πουρνάρα, Σάββας Ρουμελιώτης, Δήμητρα Σιώκου, Μαντώ Σωτηρίου.