ΛΕΞΗtanil
τ.5

Διακρίνοντας μιαν ανοδική πορεία


Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος

Υπεύθυνος έκδοσης ΛΕΞΗτανίλ,
Αναπληρωτής Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας –  Επιστημονικά Υπεύθυνος Μ.Π.Σ. "Δημιουργική Γραφή"
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στη Φλώρινα, στην ακριτική γωνιά της ελληνικής επικράτειας, ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών κατάφερε όχι μόνο να καινοτομήσει, αλλά να θέσει ζητήματα πρωτοπορίας για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές. Αυτό της Δημιουργικής Γραφής. Μαθήματα συγγραφής για ενήλικες αλλά και μικρούς καλλιτέχνες, δράσεις διάχυσης της λογικής της σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, παρουσία  και συμμετοχή σε όλα αυτά των σπουδαιότερων του χώρου σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Στο συγκεκριμένο τεύχος, αισίως το 5ο ηλεκτρονικό,  άρθρα των φοιτητών μας, διαλεγμένοι διά ελαίου όλοι τους, που υπηρετούν την αγάπη και τη σοβαρή ενασχόληση για τη λογοτεχνία, τη στιχουργική, την εκπαίδευση. Βασίλη Ρούβαλη, σου χρωστάμε.

Με χαρά μου ξαναζώ στις σελίδες του στιγμές από το 3ο Διεθνές Συνέδριο της Δημιουργικής Γραφής στην Κέρκυρα τον Οκτώβρη του 2017. Το πιστέψαμε και το καθιερώσαμε. Φοιτητές, συγγραφείς, ερευνητές και μελετητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, κατέθεσαν υψηλού επιπέδου επιστημονικές εργασίες και μας χάρισαν ένα υπέροχο τριήμερο. Θερμές ευχαριστίες στον Θάνο Μικρούτσικο, τιμή μας που τον τιμήσαμε, στους Κερκυραίους φίλους μας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ιδιαίτερα στη «δική» μας πια ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου) για τη φιλοξενία και στους συνοδοιπόρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η συνέχεια ορίζεται και αποδεικνύεται στο Λεξη-tanil.

 

Προχωράμε!